NekyGrup.ro - Saltele si somiere Timisoara

Produse comercializate de Neky Grup

In functie de compozitia structurii interne, saltelele pot fi: saltele cu arcuri, saltele din spuma poliuretanica, saltele latex, saltele cu apa sau saltele cu aer.

Saltele cu arcuri

Sunt cele des intalnite si cele mai ieftine. Arcurile pot fi din otel indeformabil sau din sarma de otel-carbon, acoperite cu spumă si materiale textile, variind in functie de grosime, densitate si forma.

Saltelele cu arcuri independente

O noutate in domeniu sunt saltelele cu arcuri independente care se comprima separat si au marele avantaj de a le oferi ocupantilor independenta de a se misca in voie, fara a se deranja unul pe celalalt. La comanda se pot face chiar saltele cu jumatati diferentiate in functie de greutatea fiecaruia dintre soti.

Saltele din spuma poliuretanica cu sau fara memory foam

De obicei, sunt fabricate din mai multe straturi de spuma, cu diferite densitati: la baza un tip de spuma multidensa, foarte rigida, iar la suprafata un strat de spuma mai moale si mai elastica.
Cu cat spuma este mai densa, cu atat salteaua este mai rigida

Saltele cu aer

Sunt recomandate de medici numai in cazul in care sunt folosite pentru perioade scurte. Interiorul acestora este captusit cu pungi de aer. Unele modele, realizate pe baza unor tehnologii moderne, au un strat de spuma poliuretanica ce sustine pernele de aer (un fel de strat suport). Principalul avantaj al acestui tip de saltele consta in faptul ca duritatea poate fi reglata si ajustata in functie de preferintele beneficiarului.

Saltele cu apa sau gel

Populare inca din anii ‘70 – ‘80, saltelele cu apa ofera un confort mai mare dacat alte tipuri de saltele, dar sunt si mai scumpe. In plus, ele pot fi incalzite, si, in functie de gradul de umplere, se pot mula cu usurinta dupa forma trupului, indiferent de silueta si pozitie. Salteaua cu apa este recomandata persoanelor care sufera de reumatism, discopatii, nevralgii, alergii, sciatica, probleme de circulatie periferica si insomnie, din pacate, aceste tipuri de saltele nu se intretin usor si greutatea pe care o pot atinge pe metru patrat le face mai greu accesibile pentru orice tip de locuinta.

Saltele din latex

Latexul este un burete natural spongios, permeabil pentru aer, igienic, izolant, antibacterian. Spuma din latex ia forma corpului si este considerata cu adevarat ortopedica si recomandata de majoritatea medicilor ca fiind cea mai potrivita pentru un somn odihnitor.

Saltea magnetica

Este indicata pentru tulburari ale somnului, sensibilitate la schimbări de vreme, alergii, migrene, astm, probleme ale aparatului circulator, reumatism, dar este si foarte scumpa intrand in categoria saltelelor medicale.

Tot medicala este si salteaua cu presiune alternativa poate fi asternuta cu usurinta pe pat si este recomandata pacientilor cu pericol moderat de decubit. Ea cuprinde doua circuite de aer care sunt umplute alternativ de catre compresor. Zonele de presiune se modifica la fiecare cinci minute, faciliteaza circulatia sanguina si reduc presiunea în zonele sensibile ale corpului pacientului.

Noi v-am aratat optiunile. In funcție de preferinte si … buget, dumneavoastra alegeti.

NEKY Grup CONSIDERA CA UN OM BINE INFORMAT ESTE UN CLIENT CASTIGAT!